O Grebaštici

Grebaštica
danas

Neovisno koji dio mjesta odaberete za svoj odmor,
sigurni smo da ćete uživati!

Sve što trebate znati
o Grebaštici

01.

Kristalno čisto more i borova šuma brda Jelinjak

Jedinstvena po spoju kristalno čistog mora i guste borove šume brda Jelinjak, Grebaštica glasi kao jedna od najdužih uvala hrvatskog dijela Jadrana smještena svega 15 km južnije od Šibenika.

02.

Opuštajući odmor

Prekrasne šljunčane plaže, mirna lokalna atmosfera, te bogata gastro ponuda su potvrde zagarantiranog relaksirajućeg odmora, po kojem je Grebaštica poznata.

03.

Naseljenost Grebaštice

Naseljena od davnih rimskih vremena, Grebaštica danas broji oko 900 stanovnika, koji se uglavnom bave pružanjem usluga u turizmu.

04.

Glavni simbol mjesta

Svakako najupečatljiviji simbol samog mjesta je obrambeni srednjovjekovni bedem, koji se nalazi na poluotoku Oštrica, a koji predstavlja jednog od dva kulturna spomenika na području Grebaštice pod zaštitom Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

05.

Dijelovi mjesta Grebaštica

Grebaštica danas predstavlja niz neprekidno spojenih manjih uvala, kao i spoj zaseoka u zaleđu. Uz more se tako jedna za drugom nižu uvale od sjevera prema jugu: Galešnica, Banovci, Dumići, Jakovljevići i Šparadići. Grebaško zaleđe broji četiri zaseoka: Konoba, Brnjača, Svirčići i Gornji Banovci. Svaki dio Grebaštice je poseban na svoj jedinstveni način. Ipak, centrom mjesta se smatra uvala Banovci, gdje se i nalazi trgovina, bankomat, kao i najveći broj ugostiteljskih objekata.

Skip to content