O Grebaštici

Događanja

Kulturno ljeto u Grebaštici​

Kulturno ljeto u Grebaštici svake godine iznova osigurava dobru zabavu svim gostima i posjetiteljima Grebaštice tijekom turističke sezone.
Brojna događanja na različitim lokacijama na području Grebaštice prilagođena su različitim uzrastima.

Tematske dječje radionice

Nadaleko poznata po mirnom ugođaju i obiteljskom odmoru, Grebaštica tijekom ljetnje turističke sezone nudi bezbrojne radionice za djecu, raspoređene po različitim lokacijama na području Grebaštice i organizirane prema različitim temama. Origami, likovne, kreativne, čitalačke i ostale radionice za djecu zabaviti će najmlađe, kao i njihove roditelje.

Sportska događanja

Svim ljubiteljima aktivnog odmora u ponudi programa Kulturnog ljeta u Grebaštici stoje brojna događanja, među kojima se svakako ističe Biciklijada kroz mjesto, a za one najmanje, ali fizički aktivne tu je i Dječji triatlon prilagođen dječjoj dobi.j, koji zauvijek ostaje u sjećanju.

Ribarska fešta

Uz stoljetnu tradiciju zemljoradnje, ribarstvo je također vremenom zaokupilo pažnju lokalnog stanovništva. Kako bi se gosti Grebaštice upoznali s dalmatinskim običajima, svakog ljeta se i u Grebaštici organizira Ribarska fešta popraćena tradicionalnom klapskom pjesmom.

Noć pod zvjezdama​

Niz akustičnih večeri nazvan “Noć pod zvijezdama” nudi poseban doživljaj svojim posjetiteljima. U tišini, na mirnim lokacijama, te popraćeno posebnom atmosferom uz zvuk vode poput izvora pitke vode Kanela i obasjano mjesečinom stvara se jedinstven ugođaj, koji zauvijek ostaje u sjećanju.

Tradicionalna
grebaška noć

Iz godine u godinu kruna Kulturnog ljeta u Grebaštici je svakako Grebaška noć, koja se tradicionalno održava zadnju subotu u srpnju. Program je prilagođen svim ukusima, a zabava traje do kasno u noć.

Folklorna večer
KUD-a "Bedem"

Lokalno kulturno-umjetničko društvo “Bedem” iz Grebaštice važan je sudionik Kulturnog ljeta u Grebaštici, kao i najznačajniji čuvar tradicije grebaškog kraja. Tradicijski običaji se tijekom folklorne večeri u kolovozu svake godine predstavljaju gostima, kako bi se što bolje upoznali s lokalnim stanovništvom i poviješću ovog kraja.

Skip to content